Ultrahang készülékek beszerzése a Debreceni Egyetemen

A kedvezményezett neve: 
DEBRECENI EGYETEM
A szerződött támogatás összege: 
50 000 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 
100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 
2018. november 30.
A tényleges befejezés dátuma: 
2018. november 30.
Projekt azonosító száma: 
EFOP-2.2.20-17-2017-00019

A pályázati fejlesztés eredményeként megvalósuló műszaki-szakmai eredmény: 2 db üzembe helyezett diagnosztikai ultrahang berendezés.
A beszerzések révén a Debreceni Egyetem betegellátása költséghatékonyabb lehet, működésének elősegítése és szolgáltatásai eredményességének növelése valósulhat meg. Az ultrahang diagnosztika magasabb szintű, szélesebb körű elérhetősége, folyamatos biztosítása által csökkenhetnek az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférésben mutatkozó egyenlőtlenségek, javul a munkaerő megtartását szolgáló munkakörülmény és feltétel, valamint a lakosság számára nyújtott ellátás minősége és hatékonysága is.
Jelenleg az egyik szűk keresztmetszet a fekvőbeteg ellátás tekintetében az aneszteziológiai és intenzív betegellátás a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházon belüli képalkotó diagnosztika infrastrukturális feltétel rendszere, az ultrahang diagnosztika. Jelentősége nemcsak a műtéti beavatkozások előtti kivizsgálásokban és aneszteziológiai vélemény felállításában, hanem a posztoperatív és egyéb intenzív ellátást igénylők folyamatos képalkotó általi monitorozásában is jelentősen növekedett. Ezen széles ultrahang diagnosztikai indikációs kör teljesítése nem valósítható meg a legkorszerűbb, legsokrétűbb, széles vizsgálati palettával rendelkező ultrahang berendezés nélkül.
A másik UH készülék beszerzésének célja az onkológia, az érsebészet, az angiológia, valamint a neurológia és idegsebészet fekvőbeteg ellátó tevékenységek segítése a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában. Az ultrahang diagnosztika fejlesztésével ugyanis lerövidíthető a fekvőbeteg ellátásban a műtét előtti kivizsgálás és a műtét utáni komplikáció kimutatás/követés.
A pályázat 100 %-os támogatási intenzitás mellett valósul meg, így a Debreceni Egyetem 50 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül.

A projektről bővebb tájékoztatás Dr. Balatoni Ildikó szakmai vezetőtől kérhető.

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.