„Új szabályok és technológiák bevezetése a központi idegrendszeri betegségek sebészeti kezelésére a határon túli régiókban”

Projekt angol címe:                               „Implementation of new standards and technologies for surgical treatment of central nervous system diseases in cross-border region” 
Projekt azonosító száma:                      HUSKROUA/1901/8.2/0074
Vezető kedvezményezett:                     Ungvári Nemzetei Egyetem
Projekt partner kedvezményezett:       Debreceni Egyetem Klinikai Központ
Projekt összköltségvetése:                    882 405 EUR
Debreceni Egyetem költségvetése:     339 705 EUR

Európai szomszédsági támogatási 

eszköz (ENI) támogatása:                     305 734,50 EUR

Hazai társfinanszírozás összege:         33 970,50 EUR
A projekt időtartama:                            2021.06.01. - 2022.09.30.

 

A Debreceni Egyetem és az Ungvári Nemzeti Egyetem közös projektet valósít meg az idegsebészeti ellátás fejlesztésére vonatkozóan a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020 keretében, amely Európai Uniós forrást biztosít Ukrajna Magyarországgal, Szlovákiával és Romániával közös határa mentén a területek fenntartható fejlődése, az életszínvonalbeli különbségek csökkentése, valamint közös, határokon átívelő célok megvalósítása érdekében.

A projekt átfogó célja az egészségügyi ellátás minőségének javítása az idegrendszeri kóros betegségek kezelésének területén, a jelenleg elérhető legmodernebb technológiák felhasználásával. A pályázatnak köszönhetően a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában egy modern neuronavigációs rendszer kerül beszerzésre. A rendszer az agydaganatok és agyi érrendellenességek operációja során a sebészek folyamatos tájékozódását segíti, amellyel a koponyaműtétek az eddigieknél is pontosabban megtervezhetők és elvégezhetők.

A projekt megvalósítása során az Egyetem munkatársai az innovatív módszerek alkalmazásával, az agy és a gerinc idegsebészetének területén szerzett tapasztalatainak megosztásával hozzájárulnak a projekt keretében megvalósuló, országhatárokon átívelő tapasztalatcseréhez.

E tevékenység keretében 2021.10.23. és 2022.02.26. napján közös online szakmai tréning valósult meg.

További információk az ENI Programról a www.huskroua-cbc.eu oldalon érhetőek el.
Jelen tájékoztató tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

 

Honlap tájékoztatás Huskroua 2.

Sajtóközlemény Huskroua 4.

Sajtóközlemény

Ajánlati felhívás Huskroua

Frissítés dátuma: 2022.10.12.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.