Tematikus együttműködés erősítése a köznevelés és felsőoktatás terén a Kárpát-medence szomszédos országaival

A kedvezményezett neve: 
Oktatási Hivatal, Debreceni Egyetem, Szent István Egyetem
A szerződött támogatás összege: 
2 525 728 984 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 
100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 
2021. szeptember 30.
A tényleges befejezés dátuma: 
2021. szeptember 30.
Projekt azonosító száma: 
EFOP-3.10.1-17-2017-00001

A projekt céljainak meghatározásánál az Európa 2020 stratégiából indultunk ki, amely közösségi szinten fogalmazza meg a társadalmi-gazdasági egyenlőtlenségek csökkentésének, az iskolai végzettséggel rendelkező állampolgárok aránya és a foglalkoztatás növelésének szükségességét. Ezeknek a kiemelt, hosszú távú európai céloknak a megvalósulását a projekt kárpát-medencei regionális oktatásszakmai együttműködéseken, köznevelési és felsőoktatási fejlesztéseken keresztül tudja segíteni, alapvetően három nagy célcsoportra, a diákokra és hallgatókra, a pedagógusokra és oktatókra, valamint a köznevelési és felsőoktatási intézményekre koncentrálva.
Debreceni Egyetem konzorciumi tag a projekt keretében azt vállalata, hogy az alábbiak szerint bővíti kihelyezett képzési kínálatát:
Ápolás és betegellátási ápoló szakirány, alapképzési szak,
Gazdaságinformatikus és Mérnökinformatikus alapképzési szakok,
Szociálpedagógus, alapképzési szak indítása Beregszászon a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán, 
továbbá
Vidékfejlesztési agrármérnök alapképzési szak,
Gépészmérnöki alapképzési szak két specifikációval,
Térségi turisztikai menedzser szakirányú továbbképzés,
Kulturális örökség szakirányú továbbképzés indítása a Partiumi Keresztény Egyetemen Nagyváradon.
Fentieken túl egyetemünk vállalata a Magyar Értéktár alapszak és távoktatási programelem kidolgozását és népszerűsítését; együttműködés kialakítását a Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karával továbbképzési, pedagógus csereprogramok, konferenciák, beiskolázási rendezvények, nyílt napok szervezésére továbbá együttműködés kialakítását a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel hallgatói- és oktatói mobilitás, csereprogramok lebonyolítására.
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.