"Segíthetek?"

A kedvezményezett neve: 
Debreceni Egyetem, Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesület
A szerződött támogatás összege: 
39 000 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 
100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 
2021. május 29.
A tényleges befejezés dátuma: 
2021. május 29.
Projekt azonosító száma: 
EFOP-1.3.8-17-2017-00002

A pályázat alapvető célja a fiatalok számára a középiskolai tanulmányokat követően minimum fél év, maximum egy év tapasztalatgyűjtés, önkéntességen és társadalmi szolgálaton keresztüli tanulás biztosítása a tudatos pályaválasztás megalapozására.

 

Külföldi (brit, amerikai) jó gyakorlatokat követve lehetőséget kell teremteni a középiskolai tanulmányaikat sikeresen befejezett fiatalok részére az életpálya építéshez elengedhetetlen tapasztalatszerzésre. Az ún. Gap year lehetőséget biztosít arra, hogy a fiatalok egy éven keresztül felelősségteljesen átgondolhassák pályaválasztási terveiket. Ki kell alakítani egy olyan rendszert a fiatalok számára, hogy bekapcsolódhassanak a szociális, egészségügyi, honvédelmi és katasztrófavédelmi közfeladatot ellátó szervezetek munkájába. A projekt keretében bevonásra kerülő több ezer fiatal munkája felbecsülhetetlen társadalmi hasznot jelent majd, amely személyes szinten a fiatalok számára is fontos lesz az életpálya építésük során.

 

A Debreceni Egyetem és a HaHa Egyesület az EFOP-1.3.8-17-2017-00002 azonosító számú, „Segíthetek?” című projekt keretein belül összesen 26 18-22 év közötti fiatalnak kíván önkéntességi lehetőséget ajánlani a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának vagy a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház egyik osztályán. Az önkéntesség mellet a fiatalok a projekt keretein belül a Debreceni Egyetem támogatásával elvégezhetnek egy intenzív angol vagy német nyelvi tanfolyamot, vagy egy „B” kategóriás vezetői engedély megszerzéséhez szükséges tanfolyamot. Az önkéntesek munkájukért az önkéntes időszak végén jutalmat is kapnak. Munkájuk a velük foglalkozó tutorok felügyelik, akik készségesen állnak az önkéntesek segítségére szakértelmükkel."


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.