TIOP-2.2.8.A-15/1-2016-0060

Projekt címe: "Egészségügyi infrastruktúra-fejlesztés a Debreceni Egyetemen”

  • Azonosítószám: TIOP-2.2.8.A-15/1-2016-0060
  • Kedvezményezettek: Debreceni Egyetem
  • Támogatás összege: 2 764 943 333 Ft (100%-os támogatás)

a TIOP-2.2.8.A-15/1-2016-0060 azonosítószámú, „Egészségügyi infrastruktúra-fejlesztés a Debreceni Egyetemen” című projekt célja a Debreceni Egyetem Klinikai Központ, mint fekvőbeteg ellátó intézmény infrastrukturális feltételeinek javítása, az ellátások szakmai színvonalának növelése és a szakmai szolgáltatások elérhetőségének és minőségének területi kiegyenlítése, illetve a szolgáltatás területi igényekhez való igazítása a munkavállalók munkaerő-piaci esélyeinek javításával.

A projekt bemutatása: Magyarország társadalmi és gazdasági felzárkózása elképzelhetetlen egy hatékonyan működő egészségügyi ellátórendszer nélkül, amelynek szolgáltatásai jó minőségűek, tükrözik a kor technikai fejlettségi színvonalát és amelynek szolgáltatásaihoz közel egyenlő eséllyel fér hozzá az ország valamennyi lakója. Az ország gazdasági teljesítőképessége alapvető korlátot jelent ezen célmodell elérésének mértékében, de az alacsony színvonalú, nehezen hozzáférhető egészségügyi ellátás a munkaképesség és az életminőség romlásán keresztül a gazdasági felzárkózás akadályává válhat.

Ha a rendszerben területi és szakmai egyenlőtlenségek állnak fenn, akkor az nem biztosítja, hogy ugyanazzal a betegséggel ugyanolyan színvonalú ellátást kapjon bárki, függetlenül attól, hogy hol lakik, illetve, hogy az ellátás színvonalát ne a betegsége mibenléte határozza meg.

A költséghatékony működtetés és az épületek állagának vitathatatlan romlása szükségessé teszi az egészségügyi infrastruktúra épületeink rekonstrukcióját és fejlesztését. Az egészségügyi szolgáltatások színvonalasabb, korszerűbb, hatékonyabb biztosítása érdekében a modern technológiák bevonása, valamint a hiányzó eszközök beszerzése szükséges. Projektünk ezen beruházások elvégzésére irányult.

A projekt megvalósítását a következő főtevékenységekre tudjuk bontani: előkészítés, projektmenedzsment, szakmai megvalósítás (ideértve a szakmai vezetés munkáját, az építési és felújítási munkálatokat, valamint az eszközbeszerzéseket), a kötelező nyilvánosság biztosítása és a kötelező könyvvizsgálat biztosítása a projekt keretében.

A Projekt megvalósítása szakasza tartalmazza az elvégzendő építési, felújítási, korszerűsítési tevékenységeket, valamint az eszközbeszerzés tételeit. Intézményünkben az infrastrukturális ellátottság lényeges eleme az egészségügyi infrastruktúra. Célunk, a Klinikai Központ, mint fekvőbeteg ellátó intézmény infrastrukturális feltételeinek javítása, az ellátások szakmai színvonalának növelése és a szakmai szolgáltatások elérhetőségének és minőségének területi kiegyenlítése, illetve a szolgáltatás területi igényekhez való igazítása, ezáltal jó minőségű és hatékony egészségügyi szolgáltatások elérhetőségének javítása, a munkavégző képesség gyorsabb helyreállítása, s ennek eredményeként a munkavállalók munkaerő-piaci esélyeinek javítása.

Frissítés dátuma: 2017.08.07.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.