TÁMOP-4.1.1./A-10/1/KONV

ELMÉLETBŐL GYAKORLAT – TÖBB MINT FÉLMILLIÁRD A HALLGATÓK SZOLGÁLATÁBAN

A kutató-elitegyetemet elnyert intézmény a gyakorlatban is szeretne jól teljesíteni. A Debreceni Egyetemen olyan újításokat készülnek bevezetni, amelyekkel könnyebbé teszi a végzett hallgatók beilleszkedését a munka világában. A gyakorlati képzések korszerű feltételeinek megteremtése, valamint a hallgatói szolgáltatások fejlesztése a Debreceni Egyetemen pályázati forrás felhasználásával történik.

A Debreceni Egyetem a TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV-2010-0016-os számú pályázat keretében mintegy 618 millió forintos pályázati forrást nyert fejlesztésekre. A Munkaerő-piaci alkalmazkodás, a gyakorlati képzőhelyek, az intézményirányítás és a hallgatói-oktatói szolgáltatások fejlesztése a Debreceni Egyetemen című  pályázat egyik célja a gyakorlati oktatás korszerű feltételeinek megteremtése a képzés széles skáláján, mint például az élelmiszeripari képzések, a mérnök-, valamint az orvosképzés területén. A projekt lehetőséget biztosít olyan fejlesztések megvalósítására is, amelyek segítségével az intézmény figyelembe tudja venni a munkaerő-piaci előrejelzéseket, és ennek szellemében tud a képzések indításáról vagy szüneteltetéséről döntést hozni.

A Debreceni Egyetem versenyképességének javítása érdekében kiemelt cél az intézményi hallgatói szolgáltatások körének bővítése, megújítása, színvonalának javítása is. Az oktatás akadémiai jellegű prioritásai mellett az egyetem hangsúlyt fektet arra, hogy a hallgatókat érintő szolgáltatások magyar és idegen nyelven egyaránt elérhetőek legyenek, és emellett a mentálhigiénés és a sportegészségügyi területen is fejlesztések történjenek a hallgatók érdekében.

A pályázat az alábbiak szerint járul hozzá a Debreceni Egyetem fejlesztési céljaihoz:

  • Megalapozott adatokra épülhetnek az egyetemi képzéseket érintő szakmai fejlesztések, így az oktatás a munkaerő-piaci igényekhez igazítható.
  • Javul a gyakorlati oktatás, ezáltal a képzések külső, a vállalati szférában való megítélése, erősödnek a kapcsolatok a munkaerő-piaci szereplőkkel.
  • Az egyetemi minőségirányítási rendszer hatékonyságának javítása segíti az intézmény fejlődését, támogatja az akkreditációra, a kiválósági és minőségi díj pályázatokra való felkészülést.
  • A hallgatói szolgáltatások színvonalának javításával hatékonyabb lesz az itt tanulók tájékoztatása, lehetővé válik a gyors és kényelmes ügyintézés.
  • A mentálhigiénés szolgáltatásokhoz kapcsolódóan ki lehet alakítani egy komplex, hallgatói szolgáltatásoknak helyet adó központot, amely hosszú távon elősegíti a fogyatékossággal és mentálhigiénés problémával élő fiatalok aktív munkaerő-piaci szereplővé válását.
  • Javul a szolgáltatások idegen nyelvű hozzáférhetősége, ezzel tovább növekedhet az angol nyelven történő oktatás színvonala.

A Debreceni Egyetem 15 karán közel 34 ezer hallgató folytat tanulmányokat. Az intézményi Küldetésnyilatkozatban meghatározott célok elérése érdekében a Debreceni Egyetem folyamatosan fejleszti képzési rendszerét és igyekszik azt a gazdasági és társadalmi igényekhez minél jobban hozzáigazítani. Jelen projekt megvalósulása arra ad módot, hogy az elvárt tananyag és infrastrukturális fejlesztések mellett a magyar és angol nyelvű intézményi szolgáltatások bővüljenek, megújuljanak, ami motorját képezheti minden olyan programnak, ami a hallgatóbarát oktatás színvonalának növelését célozza. Mindez az intézmény nemzetközi versenyképességének javítását is szolgálja.

  • A projekt támogatási összege: 587.459.635Ft (95%)
  • A pályázat összköltsége: 618.378.564Ft
  • Önrész: 30.918.929Ft (5%)
  • Szerződésszám: TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV-2010-0016

 

Frissítés dátuma: 2017.08.07.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.