A Debreceni Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében

A kedvezményezett neve: 
DEBRECENI EGYETEM
A szerződött támogatás összege: 
3 928 527 035 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 
100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 
2021. december 29.
A tényleges befejezés dátuma: 
2021. december 29.
Projekt azonosító száma: 
EFOP-3.4.3-16-2016-00021

A Debreceni Egyetem az EFOP-3.4.3-16 Pályázati Felhívással összhangban olyan tevékenységeket dolgozott ki a projekt megvalósítása kapcsán, amelyel hozzájárulnak a magyar felsőoktatás teljesítményének fokozásához az által, hogy a projekt keretében elkészülő tananyagok versenyképes tudást biztosítanak az intézménybe jelentkező és a képzésben részt vevő hallgatók számára. Az új tananyagok digitalizálásának és e-learning tananyagok kidolgozásának köszönhetően könnyebben elérhetők lesznek az információk, tananyagok a hallgatók számára, és hozzájárulnak az egyetemi oktatás mellett a felnőttképzés más formáinak kiszolgálásához, ezzel támogatva az Európai Unió „Lifelong learning” célkitűzéseit.
A tananyagfejlesztés mellet a konzorciumi partnerként részt vevő Kisvárdai Közösségi Felsőoktatási Képző Központban tervezett képzési programok kiterjesztése várhatóan növelik a felsőoktatási szolgáltatások területi lefedettségét, így az ott indítandó idegenforgalmi képzések előreláthatóan olyan területeket is elérnek, melyek nem tartoznak a Debreceni Egyetem beiskolázási térsége alá vagy az ott élők számára aránytalan terhet jelent a debreceni helyszínen folyó képzésekre eljutás, az ott tartózkodás, bentlakás, megélhetés. A másik nagyon fontos kari kezdeményezés a hallgatók gyakorlati képzésének kihelyezése a hátrányos vagy komplex programmal segítendő járásokba, ami reményeink szerint szorosabb együttműködést eredményez ezen térségek felzárkóztatásában.
A projekt során megvalósuló tevékenységek célja a felsőfokú vagy annak megfelelő végzettséggel rendelkezők arányának növelése a társadalomban új képzési programok és nemzetközi együttműködések által.
Az új képzési programok és módszertani elemek bevezetésével a felsőoktatás teljesítményközpontú átalakítását és az ehhez szükséges intézményi struktúrát tervezzük kialakítani, amely segíti a képzési kimenetek és a gazdasági igények közötti összhang erősítését.

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.