„Kutatási tevékenységeken alapuló intézményi együttműködés szakértők képzésével, a vállalatok számítástechnikai intelligencia felhasználásával történő pénzügyi döntéshozatalainak területén”

A projekt angol címe: „Institutional cooperation in research activities for specialists training and usage of computational intelligence for fundamenting companies financial decisions” 
A projekt azonosító száma: ROHU217 – CIFIDE
Konzorciumvezető: Nagyváradi Egyetem
Kedvezményezett: Debreceni Egyetem
A támogatási összeg: 217 867 EUR
A Debreceni Egyetem költségvetése: 71 462 EUR
A projekt időtartama: 2018.12.01. - 2020.05.31.

A Nagyváradi Egyetem (Universitatea din Oradea), mint főpályázó, a Debreceni Egyetemmel, mint partnerintézménnyel sikeres pályázatot nyert az Interreg V-A Románia-Magyarország Program keretén belül. A projektben a Debreceni Egyetem részéről a Gazdaságtudományi Kar Számviteli és Pénzügyi Intézete, a Nagyváradi Egyetem részéről pedig a Pénzügyi és Számviteli Tanszék vesz részt.
A projekt átfogó célja az intézményi együttműködés elősegítése a vállalati pénzügyek területén végzett számítástechnikai intelligencia kutatás területén. Az üzleti környezetnek új, modern módszerekre van szüksége annak érdekében, hogy a vállalatok megalapozzák a pénzügyi döntéseiket, mind a teljesítmény növelése, mind az erőforrás-hatékony gazdálkodás biztosítása érdekében azért, hogy minőségi termékeket és szolgáltatásokat nyújtsanak a fogyasztóknak. Ebből az igényből kiindulva a kutatási tevékenységen alapuló intézményi együttműködés a projekten belül három fő irányt mutat: 
a számítástechnikai intelligencia területén dolgozó szakemberek képzése,
a számítástechnikai intelligencia-kutatási infrastruktúrához szükséges szoftverek és eszközök beszerzése,
a vállalati döntéshozatalhoz szükséges számítástechnikai intelligencia széleskörű vizsgálata.
A cél elérése érdekében, a konzorciumi partnerek intenzív tapasztalatcserével és tudásátadással kívánják előmozdítani az intézmények közötti, határon átnyúló együttműködést. 
A Debreceni Egyetem Számviteli és Pénzügyi Intézete a projekt keretében az vállalatok pénzügyi döntéshozatalát támogató szoftverek beszerzése mellett workshopok keretében kívánja átadni a rendelkezésre álló szaktudást a projektpartnerek számára.

További információk az Interreg programról a www.interreg-rohu.eu oldalon érhetőek el.
Jelen összefoglaló tartalma nem feltétlenül felel meg az Európai Unió hivatalos álláspontjának.

Frissítés dátuma: 2019.08.09.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.