Képzések támogatása az egészségügyi hiányszakmák területén

A kedvezményezett neve: 
DEBRECENI EGYETEM
A szerződött támogatás összege: 
202 941 873 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 
100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 
2019. december 23.
A tényleges befejezés dátuma: 
2019. december 23.
Projekt azonosító száma: 
EFOP-1.10.3-17-2017-00005

A Debreceni Egyetem a projekt 26 hónapos futamideje alatt 4 hiányszakma területen, összesen 48 fő szakdolgozó képzésbe történő bevonását és támogatását tűzte ki célul. A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Ápolási és Szakdolgozói Igazgatósága az alábbi négy területen indít képzést:
gyermek intenzív szakápoló,
felnőtt intenzív szakápoló,
sürgősségi szakápoló és
egészségügyi gyakorlatvezető.
A 4 kurzus indításának a célja a hiányszakmák csökkentése, az egészségügyi ellátás humánerőforrásának megfelelő szintű biztosítása a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Klinikáin és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházában, valamint az egészségügyi szolgáltatás minőségének és biztonságának emelése.
A betegbiztonság emelése megkívánja, hogy jól képzett egészségügyi szakdolgozók segítsék az egészségtudatos magatartás kialakítását, a gyógyulást és a rehabilitációt. Ezáltal nagy szerepük van a lakosság egészségi állapotának és gyógyulási esélyeinek javításában. Ehhez, illetve az ellátórendszer hatékony működéséhez megfelelő számú és megfelelő szakmai végzettséggel rendelkező humánerőforrásra van szükség.
A magasan képzett szakemberek hozzájárulnak az egészségügyi ellátórendszer hatékony működéséhez, a képzések révén biztosítható az ehhez szükséges humánerőforrás. A magas szakmai színvonal elérésével a jól képzett egészségügyi szakdolgozók hozzájárulnak az életesélyek és az egészségben eltöltött életévek növekedéséhez.
A bevonni tervezett 48 fő szakdolgozó képzését a Debreceni Egyetem, mint akkreditált szervezet, saját maga végzi. A képzésben résztvevők számára az Egyetem pályázati támogatásból a képzés időtartama alatt motivációs ösztöndíjat folyósít. Emellett a projekt keretében a képzést lefolytató elméleti és gyakorlati oktatók, valamint a képzésben résztvevők távolléte miatt a felmerülő helyettesítési díj költségét tervezzük elszámolni.
A projektről bővebb tájékoztatás Gál Mária szakmai vezetőtől kérhető.

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.