Innovatív kompozit és dúsított lisztek fejlesztése a sütőipari termékek táplálkozási tulajdonságainak javítására

A kedvezményezett neve: BALMAZ-SÜTŐDE Élelmiszeripari Feldolgozó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság, mint konzorciumvezető és a Debreceni Egyetem, mint konzorciumi tag

A projekt neve: Innovatív kompozit és dúsított lisztek fejlesztése a sütőipari termékek táplálkozási tulajdonságainak javítására

A projekt összköltsége: 79 714 49 Ft

Támogatás összege: 65 301 935 Ft

A projekt megvalósításának kezdete: 2020. január 01.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2022. december 31.

Projekt azonosító száma: 2018-2.1.3-EUREKA-2018-00004

A projek keretében olyan magas hozzáadott értékű sütőipari termékcsaládok kerülnek kifejlesztésre, amelyek a funkcionális hatásaik révén még inkább megfelelnek az egészségtudatos fogyasztók igényeinek. A normál illetve a malátázott búzalisztek mellett más gabonafélék (rozs, rizs, köles, tritikálé) lisztjeit, mint elsődleges összetevőket tartalmazó kenyér és pékterméki tésztákat, tovább fogjuk dúsítani különböző diétás rostokkal, savókkal és speciális fitonutrienseket tartalmú növényekkel, annak érdekében, hogy tovább növeljük az új termékek tápértékét.

Frissítés dátuma: 2021.03.22.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.