Innovatív fejlesztések a gabonaalapú élelmiszeripari és ipari kutatások területén

A kedvezményezett neve: 
Viresol Kft., Debreceni Egyetem, Pannon Egyetem, TriDev Innovációs Kft.
A szerződött támogatás összege: 
1 753 981 236 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 
61.82%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 
2021. szeptember 28.
A tényleges befejezés dátuma: 
2021. szeptember 28.
Projekt azonosító száma: 
GINOP-2.2.1-15-2017-00048

A négy tagú konzorciumban megvalósuló projekt átfogó célja, stratégiai együttműködés során olyan tudományos eredmények elérése, melyek üzletileg is hasznosíthatóak, ezért jelentős mértékben hozzájárulnak a vállalatok termelékenységéhez, növelve a hazai ipar versenyképességét a nemzetközi piacokon. A nagy hozzáadott értékkel rendelkező alapanyagok fejlesztése olyan végtermékeket fognak eredményezni, melyek a társadalom széles körét érintik, hozzájárulnak a vevői elégedettség növeléséhez és a társadalmi jóléthez.
A tudomány és az ipar agrár- és élelmiszeripari szakterületein kiváló szereplők együttműködésében létrejött konzorciumunk célja az alkalmazott kutatási és kísérleti fejlesztési tevékenységek során azon összefüggések felderítése technológiai folyamatokban (kezdve az alapanyag előállításától egészen a végtermékek minőségéig bezárólag), amelyekről jelenleg nem, vagy csak korlátozott mértékben rendelkezünk információkkal. 
A Debreceni Egyetemen zajló kutatás céljai: - erőforrásokat kímélő alapanyag előállítás komplex fejlesztése, tápanyag-gazdálkodás, környezeti összefüggéseinek vizsgálata és azok hatása a termékhozamra és a minőségre; az alapanyagbeszállító területek lehetséges ÜHG emissziója a meghatározó talajtani paraméterek, talajművelési rendszerek szénciklusra gyakorolt hatásának értelmezésén keresztül; a maltodextrin felhasználásával termékfejlesztés és fogyasztó oldali vizsgálata; prebiotikumok előállításának vizsgálata. Az egyetem vizsgálatai továbbításra kerülnek az ipari partnerek felé.
A Debreceni Egyetemen a projekt megvalósításában a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar vesz részt. 
A pályázat 61,82 %-os támogatási intenzitás mellett valósul meg. A projekt összköltsége 2 837 327 291 Ft, amelyből a Debreceni Egyetem konzorcium tagként 269 999 155 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül.

A projektről bővebb tájékoztatás Dr. Kovács Béla szakmai vezetőtől kérhető.
Elérhetősége: +36 52 418 624 vagy +36 52 508 444 / 88508;


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.