A HU-MATHS-IN – Magyar Ipari Innovációs Matematikai Szolgáltatási Hálózat tevékenységének elmélyítése

A kedvezményezett neve: 
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM, Szegedi Tudományegyetem, Debreceni Egyetem
A szerződött támogatás összege: 
1 385 928 350 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 
100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 
2021. március 31.
A tényleges befejezés dátuma: 
2021. március 31.
Projekt azonosító száma: 
EFOP-3.6.2-16-2017-00015

A Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, valamint a Széchenyi István Egyetem (konzorciumvezető) közösen nyert el Európai Uniós forrásból támogatást „A HU-MATHS-IN – Magyar Ipari Innovációs Matematikai Szolgáltatási Hálózat tevékenységének elmélyítése” címmel. A pályázat fő célja a HU-MATHS-IN magyarországi ipari matematikai hálózat intézményi szervezetének korszerű kiépítése egy közös kutatóközpont, a HUNIMAT képzési program és hasznosítás orientációjú szervezet kialakításával. A hálózat működtetésének a hazai jármű- és egészségipari fejlesztési területek céljaihoz kell igazodnia, azok minél eredményesebb megvalósítását kell szolgálnia. A hálózati szervezetfejlesztési, kutatási, képzési és hasznosítási tevékenységeinek irányultságát és megvalósítási módszertanát, eszközrendszerét illeszteni kell a partner nemzetközi hálózatok, így a H2020-projekt orientációjú EU-MATHS-IN pán-európai ipari matematikai hálózat legjobb gyakorlataihoz. Így a projekt célja egy kihívás alapú, projekt szemléletű célzott alapkutatást végző, a részt vevő kutatók együttműködésén, ugyanakkor projektjeik versengésén alapuló kutatóközpont felállítása, a kihívásokat fókuszba helyező és a legújabb kutatási eredmények átadását célzó, egyúttal kutatói utánpótlást biztosító képzési program megvalósítása, valamint az ipari felhasználók igényei alapján, közreműködésükkel kialakított, hosszú távú stratégiai terv és egyablakos matematikai szolgáltatási rendszer kialakítása. A projekt tevékenységeinek a hosszú távú fenntartás érdekét kell szolgálniuk.
A HUNIMAT a rendelkezésére álló források erejéig, döntően a projekt konzorciumi tagok kutatói, kisebb részben a HU-MATHS-IN nem projekttag kutatói által projektek indítására tehetnek javaslatot a HUNIMAT által kiírt, fókuszterületekhez illeszkedő témákban. Külön lehetőséget biztosít a projekt a már PhD-fokozatot szerzett fiatal kutatóknak az egyéni indulásra.

A projektben a Debreceni Egyetem részéről az Informatikai Karról, a Természettudományi és Technológiai Karról, valamint a Gyógyszerésztudományi Karról vesznek részt szakmai megvalósítók.

A pályázat 100 %-os támogatási intenzitás mellett valósul meg. A projekt összköltsége 1 389 996 580 Ft, amelyből a Debreceni Egyetem konzorciumi tagként 399 999 510 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül.

Projekt kezdete: 2017. június 01.
Projekt futamideje: 40 hónap
Projekt szakmai vezetője: Dr. Harangi Balázs, adjunktus

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.