Az orvos-, egészségtudományi- és gyógyszerészképzés tudományos műhelyeinek fejlesztése

A kedvezményezett neve: 
DEBRECENI EGYETEM
A szerződött támogatás összege: 
1 708 203 119 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 
100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 
2022. február 28.
A tényleges befejezés dátuma: 
2022. február 28.
Projekt azonosító száma: 
EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00009

A Semmelweis Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem közös célja a projekt megvalósításával az orvos-, egészség- és gyógyszerésztudományi területeken a doktori fokozatot szerzett kutatói létszám növelése, az egyetemi tudományos műhelyek fejlesztésével a hazai tudományos teljesítményük fokozása, valamint a fiatal tehetségek érdeklődésének felkeltése a kutatói életpálya iránt. A cél megvalósítása érdekében a négy egyetem által létrehozott országos konzorcium összehangolt, közös és egységes programsorozatot indít a projekt megvalósítási időszakában.

A projekt célokat a konstrukciónak megfelelően terveztük meg az általános célokhoz igazodóan:

A projekt átfogó célja:

A felsőoktatási intézmények belső megújulásának támogatása a minőségi tudományosutánpótlás-nevelés érdekében.

A projekt alapvető célja:

Olyan feltételek megteremtése a felsőoktatási intézményekben, amelyek lehetőséget biztosítanak a tehetségek számára az egyedi illetve közösségi tudományos fejlődésre. Ennek része az intézményen belüli tehetségsegítő programok működtetése, fejlesztése, amelyek az arra érdemes hallgatóknak lehetőséget és anyagi hátteret biztosítanak a tudományos fejlődésre, az oktató pályára való továbblépésre.

Részcélok:

1) A doktori képzés színvonalának és minőségének fejlesztése

2) A tehetséges hallgatók tudományos diákköri tevékenységének fejlesztése

3) A szakkollégiumok színvonalának és minőségének fejlesztése

4) Tehetséges hallgatók bevonása a képzési és kutatási folyamatba: demonstrátori, gyakorlatvezetői és laborgyakorlat-vezetői munkájuk támogatása

5) Kutatói teljesítményt fokozó közegek fejlesztése

 

EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00009 projekt Nyílt nap

Az EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00009 projekt eddigi eredményeit bemutató online rendezvény 2021. március 31-én kerül megrendezésre.
A program és az eseményhez tartozó Webex link elérhető itt:

https://www.dropbox.com/s/t8rztxltp3lf3lh/EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00009...
utatkozas_Meghivo.pdf?dl=0

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.