Antivirális multiplatform technológia kifejlesztése és a hatóanyag gyártáshoz kapcsolódó automatizált harvesting rendszer kifejlesztése

Konzorcium vezető: SENTIMENTO Kft.
Konzorciumi partnerek: Debreceni Egyetem, Fluart Innovative Vaccines Kft

A szerződött támogatás összege: 799.971.576,- Ft
A támogatás mértéke : 42,26 %
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.12.31.
A tényleges befejezés dátuma: 2024.12.31.
Projekt azonosító száma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00158
Projekt címe: Antivirális multiplatform technológia kifejlesztése és a hatóanyag gyártáshoz kapcsolódó automatizált harvesting rendszer kifejlesztése

 

A légúti virális fertőzések vonatkozásában ma még nincs olyan közvetlen alkalmazható terápiás eljárás, amely a vírusok közötti kölcsönhatás módszertanát alkalmazná önállóan vagy kombinált formában.
A jelen projektben megcélzott antivirális multiplatform technológia önmagában, illetve a bázisán előállított készítmények lehetőséget teremtenek arra, hogy a technológia gyors és egyszerű konvertálhatósága miatt hatákony, gyors válaszokat lehessen adni a folyamatosan megújuló vírusok által támasztott kihívásokra, ezzel csökkentve az egészségügyi, társadalmi és gazdasági károkat.
A projekt egyik célja olyan antivirális multiplatform technológia kutatása és kifejlesztése, amelynek önállóan történő, vagy más vírusellenes hatóanyaggal kombinált alkalmazásával sikeresen leküzdhető egy patogén vírusfertőzés.
A projekt megvalósítása után rendelkezésre fog állni egy olyan technológia, amely a vírus típusához igazodva a hatékony terápiás készítmény rövid időn belül történő előállítását, engedélyeztetését és alkalmazását lehetővé teszi.
A projekt másik célja egy, a hatóanyag gyártáshoz kifejlesztendő automatizált harvesting (arató) rendszer tervezése és kifejlesztése. Ez a begyűjtő berendezés képes a megfelelő vírushatóanyag vakcina eddiginél nagyobb mennyiségben történő előállítására. Egyértelmű újdonságnak tekinthető a fejlesztési megoldásoknak köszönhetően a járványhelyzetekre történő, a jelenlegi megoldásoknál gyorsabb reagálás.

Frissítés dátuma: 2021.01.21.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.